Ga naar de inhoud

Over ons

Van onvrede ...

Het begon met onvrede over gemis in de stad en drie mannen die van rockmuziek houden.

Ze waren er klaar mee: Maarten Hack, René Bastiaansen en Theo de Bruijn besloten een stichting op te zetten om te kijken op welke manier ze zelf iets konden bijdragen aan het cultuurklimaat en meer live-muziek naar Wageningen konden halen. Of zoals ze het zelf graag zeggen om ‘meer reuring’ te krijgen. Dat deden ze op 20 november 2016 met de oprichting van Stichting Ondersteuning Livemuziek Wageningen, in de volksmond bekend als Wageningen Live.

Woetstok

Het eerste resultaat van Wageningen Live was een financiële bijdrage  voor Woetstok, het bekende festival waar artiesten uit de regio elk jaar hun helden vertolken op een groot buitenpodium in het Torckpark.

Bluesroute

Ook hielp ze De Wageningse Bluesroute, het oudste festival van de stad, elk jaar georganiseerd door een gedreven groep vrijwilligers. Vanaf 2017 helpt Wageningen Live die vrijwilligers o.a. in de organisatie en bij het opzetten van samenwerkingen met partners en waar mogelijk met financiële steun.

Jazz in Wagingen

Daarnaast sprong Wageningen Live bij in een initiatief van stichting Jazz in Wageningen, die al jaren grote namen uit de jazz-wereld naar Wageningen haalt. Sinds 2018 financiert Wageningen Live een deel van de kosten voor de “Somsen Invites…” serie.

... naar verantwoordelijkheid

Daar bleef het niet bij. Direct na de oprichting staken de heren ook de koppen bij elkaar met Stichting Eugeia en lanceerden een burgerinitiatief om te kijken of van het oude postkantoor in de stad wellicht een verzamel-cultuurgebouw met popzaal te maken was. 

Toen in 2018 dit plan na een haalbaarheidsonderzoek door de gemeente te duur bleek en de Stichting Eugeia zich terugtrok, ging de bal plots rollen. De stichting nam de verantwoordelijkheid voor een vervolg op het initiatief en presenteerde in 2019 popupop als alternatief plan om ook zonder een eigen popzaal al te gaan bouwen aan een rijkere popcultuur.

Nieuw bestuur

Helaas moesten we begin 2019 afscheid nemen van voorzitter Maarten Hack, die ons vroegtijdig is ontvallen. Eind 2019 is Sjaak Driessen als nieuwe voorzitter toegetreden. Toen met de goedkeuring van ons popupop-voorstel door de gemeente er een nieuwe fase aanbrak voor de stichting, besloten de overige bestuursleden van het eerste uur dat het tijd was voor vers bloed.  

Dat resulteerde in de komst van nieuwe bestuursleden Lieuwe Brouwer en Marijn van der Meij en het vertrek van René Bastiaansen in juli 2020. Ook Theo de Bruijn is eind 2020 teruggetreden, waarmee het volledige bestuur in een tijdsbestek van een dik jaar is vernieuwd, ingewerkt en klaar voor nieuwe uitdagingen.

In 2022 verving Luuk Croijmans Lieuwe Brouwer als penningmeester. 

Sjaak Driessen

voorzitter

Dinja Bol

secretaris

Luuk Croijmans

penningmeester

Melanie van den Bosch

bestuurslid

Verantwoording

Elk jaar maken wij een jaarrekening op voor al onze inkomsten en uitgaven. De verantwoording voor het jaar 2021 zal vanaf juli 2021 beschikbaar zijn.